sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Espanjalainen paella


Paella on Valencian seudulta peräisin oleva espanjalainen ruokalaji. Se valmistetaan kypsentämällä riisiä, mausteita ja muita aineksia suurikokoisessa laakeassa rautapannussa. Paella on tunnetuimpia espanjalaisia ruokalajeja.

Tärkeimpiä aineksia ovat riisi, sahrami ja oliiviöljy. Yleensä valencialaiset hyväksyvät paellaansa lihaksi vain kanaa ja kania. Monet ovat sitä mieltä, etteivät kala ja äyriäiset kuulu paellaan. Valencian ulkopuolella, kuten Alicantessa ja Murciassa tai Andalusiassa valmistetaan herkullisia kala- ja äyriäispaelloja, paella marinera

Paella tarkoittaa alun perin suurta laakeaa rautapannua, jossa on valmistettu suuria määriä ruokia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti